Energiberäkning av hus

Vid bygglov och tekniskt samråd hos kommunen krävs normalt en energiberäkning. Den skall följa Boverkets gällande byggregler, BBR. Här kan jag själv räkna ut och kontrollera detta mm. Ex vis energibehov, effektbehov, U-medel, solenergitillskott, kylbehov och DVUT för mitt hus. Energibalans enligt BBR

Äppelblommor
Varaktighetsdiagram Visa videoÅrets konferens: Nordic 360 Blockchain

Den 7-8 november arrangerar Affärsvärlden och Ny Teknik en stor konferens med fokus blockchain-teknologin. Konferensen går av stapeln på Operaterassen i Stockholm, och det är hög tid att anmäla sig om man vill säkra sig en plats.
Länk till hela artikeln

Räder mot tyska biljättar efter misstankar om kartell

EU:s utredning av en misstänkt tysk bilkartell växer.
Länk till hela artikeln

Nio av tio är positiva till övervakningskameror

Lagstiftning ämnad att värna den personliga integriteten står i vägen för ökad kameraövervakning på allmänna platser. Men en färsk undersökning visar att nio av tio är positiva till kameror.
Länk till hela artikeln

Konspirationsteoretiker ser verkligen världen på ett annat sätt

Konspirationsteoretiker är inte galna, de ser bara världen på ett annat sätt, har en grupp psykologer kommit fram till.
Länk till hela artikeln

De inför högre trängselskatt för miljöfarliga bilar

London inför en ny avgift för de allra äldsta och mest miljöfarliga bilarna, säger den brittiska huvudstadens borgmästare Sadiq Khan.
Länk till hela artikeln

Googles internetballonger aktiverade över Puerto Rico

För några år sedan lanserade Google Project Loon. Nu har företaget använt dessa internetballonger för andra gången någonsin.
Länk till hela artikeln

Här är branschen som lyfter svensk teknikindustri

Goda tider för motorfordonsindustrin var främsta anledningen till att antalet anställda inom teknikkoncerner i Sverige ökade i fjol, för andra året i rad.
Länk till hela artikeln

Svenskundervisning integrerar internationella talanger

Med ett pragmatiskt och kreativt fokus i svenskundervisningen hjälper Swedish for Professionals företag att ta tillvara på global kompetens.
Länk till hela artikeln

Enkäten avslöjar: Då ses du som ”en äldre ingenjör”

Hur gammal är ”en äldre ingenjör”? Enligt en amerikansk enkät är svaret 40 år. Den avslöjar att millenniegenerationen har tagit över teknikbranschen – och nu känner de äldre årskullarna fruktan.
Länk till hela artikeln

Svenskar sämst i Skandinavien på att använda digitala brevlådor

Bara 20 procent av svenskarna har en digital brevlåda – klart sämst i Skandinavien. Danmark står i en klass för sig med 80 procents täckning.
Länk till hela artikeln

Ericsson tar hem rysk miljardorder

Ericsson har fått en treårig uppgraderingsorder från den ryska operatören MTS
Länk till hela artikeln

Mitsubishis Emirai 4 vill bevisa att framtiden kan vara kul

Mitsubishis koncept Emirai 4 ska bevisa att framtidens teknik inte behöver göra bilåkandet tråkigt. Roadstern är eldriven, kan köra autonomt – och inkluderar teknik som trollar bort dåligt väder.
Länk till hela artikeln

BMW och Barncancerfonden laddar på nytt

För femte året i rad skänker BMW 100 kronor till barncancerforskningen för varje provkörning som görs under kampanjperioden.
Länk till hela artikeln

Rymdskrot begravs så långt bort man kan komma

När rymdfarkoster återinträder i atmosfären försöker man medvetet styra dem mot världens mest avlägsna punkt. Point Nemo är platsen Nasa kallar "rymdfarkosternas kyrkogård".
Länk till hela artikeln

Tesla får grönt ljus i Kina – ska bygga en fabrik

Som första utländska bilföretag får Tesla bygga en egen fabrik i Kina, rapporterar The Wall Street Journal (WSJ). Anläggningen ska placeras i Shanghais speciella frihandelsområde.
Länk till hela artikelnSolPrognos